Mısır'daki saldırıyı IŞİD'çi grup üstlendi

Mısır'daki saldırıyı IŞİD'çi grup üstlendi

Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün Kahire, Kalyubiye ve Sina'da güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlendikleri belirtilerek, "Kahire'nin doğusunda bulunan Süveyş Köprüsü'nde 3 askerin, Kalyubiye'de de 1 askerin öldürüldüğünü, Sina'ya b

Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün Kahire, Kalyubiye ve Sina'da güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlendikleri belirtilerek, "Kahire'nin doğusunda bulunan Süveyş Köprüsü'nde 3 askerin, Kalyubiye'de de 1 askerin öldürüldüğünü, Sina'ya bağlı Ariş kentinde düzenlenen bombalı saldırıda ise 1 polisin hayatını kaybettiği, çok sayıda polisin yaralandığı" ifade edildi.

2 SİVİL 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANMIŞTI

Emniyet kaynakları, dün Kahire ve Kalyubiyye kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 1'i general 2 subayın yaşamını yitirdiğini, 3 askerin yaralandığını duyurmuştu. Ariş kentinde de yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 sivil ile 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilmişti.

Mısır ordusuna karşı saldırılarıyla tanınan Ensar Beyt el-Makdis örgütü, IŞİD'e katıldıktan sonra adını "Sina Vilayeti'"olarak değiştirdiğini açıklamıştı.