Mısır'daki ihvan davasına erteleme

Mısır'daki ihvan davasına erteleme

Mısır'daki ihvan davasına erteleme

ısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 50 İhvan mensubunun yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının duruşması 3 Eylül tarihine ertelendi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Muhammed Bedii ile 50 İhvan mensubunun, "Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilere müdahalenin ardından devlete karşı İhvan'ın eylemlerini yönlendirme" suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine başkent Kahire'nin güneyindeki Polis Akademisi'nde devam edildi.
Kahire Ceza Mahkemesi, tanıkların gelmemesi nedeniyle duruşmayı 3 Eylül tarihine erteledi.
Cam kafes içinde tutulurken tekbir getiren sanıklar, ses sistemi kapatılınca el sallamakla yetindiler.
ABD'Lİ DELEGE DE DURUŞMAYI İZLEDİ
ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nden bir delegenin, Amerikan vatandaşı olan sanık Muhammed Salah Sultan'la dayanışma için duruşmaya katıldığı gözlendi.
UYDURUK DELİLLERLE DAVA AÇILMIŞTI
Muhammed Bedii ile diğer 50 sanık hakkında, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumlarına ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalarla dava açılmıştı.
"Rabia Operasyonları Birimi" davasında Bedii'nin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkan yardımcılarından Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Muhammed Saad Ketatni, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ile eski Gençlik Bakanı Usame Yasin gibi isimler yargılanıyor.