Mısır'daki El Cezire Çalışanları Yeniden Yargılanacak

Mısır'daki El Cezire Çalışanları Yeniden Yargılanacak

Bir yıldır Kahire'de tutuklu bulunan 3 El Cezire çalışanının yeniden yargılanmasına karar verildi

Bir yıldır Kahire'de tutuklu bulunan 3 El Cezire çalışanının yeniden yargılanmasına karar verildi. Mısır mahkemesi, El Cezire çalışanları Peter Greste, Muhammed Fehmi ve Bahir Muhammed'in yaptığı temyiz başvurusunun ardından yeniden yergılama kararı aldı.

El Cezire çalışanı gazeteciler, Mısır mahkemesinin kendileriyle ilgili kararını temyize götürmüşleri. Mısırlı savcıların, savunma avukatlarının belirttiği gibi yargılama sırasında bazı ihlaller olduğunu doğruladığı kaydedildi. Üç El Cezire çalışanı için bir ay içerisinde yeni bir duruşma başlatılacağı kaydedildi. Ancak bu üç kişinin yeni yargılama sürecinde de tutuklu bulunmasına karar verildiği bildirildi. 

Mısır'da Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatıyla işbirliği yapmakla yargılanan El Cezire çalışanları, bu suçlamayı reddediyor. Muhabirler sadece gazetecilik yaptıklarını belirtiyordu. Mısır'da 3 Temmuz 2013'te askeri darbe ile Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından İhvan'ın faaliyetleri yasaklanmıştı.

El Cezire çalışanları Aralık 2013 yılında tutuklanmışlardı. Üç gazeteci o zamandan beri Mısır'da tutuklu bulunuyor. Gazetecilerin tutuklanması, Mısır'la Katar arasındaki gerilim artmasına neden olmuştu.