Mısır'daki 529 İdam ve İsrail

Mısır'daki 529 İdam ve İsrail

Mısır'da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasına Batı dünyası sessizliğini korurken yine tek ses Türkiye'den geldi...

Mısır'da 529 kişi idam edilecek. Mısır'da mahkeme, Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırdı. İdam kararlarının, davanın henüz ikinci duruşmasında açıklanması tepkilere neden oldu.Batı dünyası bu kararlar karşısında sessiz kalırken, Müslüman coğrafyasından da sadece Türkiye'den bir tepki geldi. Bu konuda görüşünü aldığığımız gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Oral Çalışlar bu kararı lanetlediler.

Abdurrahman Dilipak:

Batı Bütün bu olanlara rağmen, hala darbeye darbe diyemedi.. Gerçekler karşısında üç maymunları oynuyorlar: Görmedim, duymadım, bilmiyorum..

Baradeyi hatırlayın. Nobel barış ödülü verdikleri bir bilim adamını darbecilere çıkarak yaptılar.. "Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır"

"NEREDE DEMOKRASİ NEREDE İNSAN HAKLARI"

Bu işlerin ilk hamlede sonuçlanmasını bekliyorlardı.. Bu iş uzayınca, şimdi ileri de gidemiyorlar, geri de.. Suçüstü oldular.. Artık Demokrasiden, İnsan haklarından da söz edemiyorlar..

Uluslararası kamuoyu dediğiniz şey iktidarlarsa, bir kısmı korkusundan, bir kısmı çıkar hesapları ile ses çıkartmıyor.

"İHVAN İKTİDARA GELİRSE AFRİKA'YI VE ARAP DÜNYASINI KAYBEDECEKLER"

Mısır'da iktidarın tek alternatifi var, o da İhvan. Mısırı kaybederlerse bu Afrikanın ve Arap dünyasının kaybı olacak.

YETER Kİ İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ TEHKLİKEYE GİRMESİN

Dahası, Onlar açısından İsrail'in varlığı ve güvenliği tehlikeye girecek.. Bunu düşünmek bile istemiyorlar..

"SESİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YÜKSELECEK"

Batıdaki STK lar, İnsan Hakları, Liberal düşünce ve Demokrasiden söz eden örgütler, sendikaların ne kadar bağımsız.. Hepsi iktidarların ağzına bakıyor.. Gezidekilerin hiç biri Mısır'da yoklar.. Onlar da deşifre oldular..

Türkiyeden yükselen sesin kısılmasına gelince, seçim ve paralel devlet tartışmaları ile, yakın plandaki kriz dikkatlerin içe dönmesine sebeb oldu. Ama artık Mısır'da yaşananlara karşı Türkiye'den yükselen sesin hergün biraz daha yükseleceğini söyleyebilirim. Rabia platformu olarak bu yönde, çağrımızı sürdüreceğiz..

"BATI BU DARBEYE DESTEK VERMİŞTİR"

Oral Çalışlar:

Askeri darbenin nasıl vahşi bir şey olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. O yüzden bu idam kararlarını lanetlemek ve bu kararları engellemek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Batı kamuoyu, batılı siyasetçiler gerçekten çok kötü. Bu kararı engellemek için hiçbir şey yapmıyorlar. Batının bu tutumu şunu göstermiştir ki, Batı Mısır'daki darbeye dolaylı destek vermiştir.

serkan.ustuner@haber7.com

Kaynak: Haber7