Mısır'da Yeni Bir Siyasi Cephe Kuruldu

Mısır'da Yeni Bir Siyasi Cephe Kuruldu

Mısır'da içinde eski bakanlar, emekli askerler, din adamlarının olduğu "Mısır Ülkem" adlı yeni bir cephe kuruldu

Mısır Ülkem" adını taşıyan cephe ilk genel kongresini bugün yaparak kuruluşunu duyurdu. Onursal başkanlığını Mısır eski Müftüsü Ali Cuma, danışma kurulu başkanlığını eski büyükelçi ve siyasetçilerden Mustafa Fıki, genel koordinatörlüğünü eski İçişleri Bakanı Ahmed Cemaleddin, koordinatör yardımcılığı ve resmi sözcülüğünü ise gazeteci-yazar Mustafa Bekri'nin yürüttüğü cephe, anayasa referandumunda "evet" oyu kullanılması çağrısında bulundu.

Kongrede konuşan Mısır eski Müftüsü Ali Cuma, cephenin dört amacının olduğunu belirterek, bunların Anayasa referandumuna katılımını arttırmak, referandumda anayasanın "Evet" oyu ile onaylanmasını sağlamak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkeyi ve insanları güvene çıkartacak en uygun tercihi yapmak ve halkı gerçek manada temsil eden parlamentonun oluşumu için çalışmalar yürütmek olduğunu dile getirdi.

Cuma'nın konuşmasında, "Cumhurbaşkanlığında en uygun tercihi yapmak" ifadelerini kullanırken salondan, "Sisi, Sisi" şeklinde seslerin yükseldiği görüldü.

Yönetim kurulunu 25 Ocak devrimi öncesinde önemli görevlerde bulunanların oluşturduğu "Mısır Ülkem" adlı cephenin ilerleyen süreç içerisinde partileşebileceği ifade edildi.