Mısır'da üniversite öğrencilerinden protesto

Mısır'da üniversite öğrencilerinden protesto

Ezher ve el-Minye üniversitelerinde, darbe karşıtı gösterilere müdahale sırasında yaşanan gözaltı ve ölüm olayları protesto edildi.

KAHİRE

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale sırasında yaşanan ölüm olayları ve gözaltılar, Ezher ve el-Minye Üniverisitesi'nde protesto edildi.

Başkent Kahire'deki Ezher Üniversitesi'nde, Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi tarafından düzenlenen eylemde kız öğrenciler, arkadaşlarının öldürülmesi ve gözaltına alınmasını protesto etti. Kız öğrencilerin serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, arkadaşlarını da imtihanları boykot etmeye çağırdı.

El-Minye Üniversitesi'nde de öğrenciler, arkadaşlarının darbe karşıtı gösterilerde yaşanan ölüm ve gözaltıları protesto etti.

Göstericilerin ölen arkadaşlarının resimlerini taşıdığı eylemde, sık sık "Rabia işareti" yapıldı, ordu ve mevcut yönetim aleyhine sloganlar atıldı. 

Mısır'ın Kahire, Giza, İskenderiye, Feyyum, İsmailiye ve Minye kentlerinde cuma günü düzenlenen gösterilerde 17 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı belirtilmişti.