Mısır'da Temerrud Hareketi'ne Parti Kurma Yasağı

Mısır'da Temerrud Hareketi'ne Parti Kurma Yasağı

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesine giden sürecin önemli aktörlerinden Temerrud Hareketi'nin siyasi parti kurma talebinin Yüksek İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği bildirildi.

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesine giden sürecin önemli aktörlerinden Temerrud Hareketi'nin siyasi parti kurma talebinin Yüksek İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği bildirildi.

Mahkeme kaynaklarından alınan bilgiye göre,Temerrud Hareketi'ne bağlı "Arap Halk Hareketi" adlı, kurulum aşamasındaki siyasi partinin talebi uygun görülmedi.

Siyasi Partiler Komisyonu, Temerrud Hareketi'nin siyasi parti kurma talebini reddetmiş ve hukuki çözümü için konuyu Yüksek İdare Mahkemesi'ne sevketmişti. 

Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararının, temyize gitmesinin veya iptalinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Temerrud Hareketi 25 Ocak Devrimi sonrasında seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yönetimine karşı çıkılması ve sokaklara inilmesi için halk arasında kampanyalar başlatmıştı. Arapça'da "isyan" anlamına gelen ''Temerrud'' adlı hareket, Mursi'nin görevden alınması talebiyle uzun süre imza kampanyaları ve toplantılar düzenlemişti. 

Temerrud Hareketi temsilcileri 3 Temmuz 2013'te askeri darbeye giden süreçte önemli işlev görmüş ve sonrasında çeşitli düzeylerde taltif edilmişti. Hareketin siyasi parti oluşumuna izin verilmemesi darbe sürecindeki 30 Haziran cephesinin yıkılışı olarak değerlendiriliyor.