Mısır'da Sol Eğilimli Aktivistlere "İhvan Cezası"

Mısır'da Sol Eğilimli Aktivistlere "İhvan Cezası"

Mısır'da sol eğilimli iki harekete üye 4 kişinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu olduğu gerekçesiyle bankadaki paralarına el konulduğu bildirildi.

Mısır'da sol eğilimli iki harekete üye 4 kişinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu olduğu gerekçesiyle bankadaki paralarına el konulduğu bildirildi. 

Mevcut yönetim tarafından oluşturulan İhvan'a bağlı Mal Varlıkları ve Emlak Komitesi, 6 Nisan Hareketi, "Devrimci Sosyalist Hareket ile Özgürlük ve Adalet için Gençlik Hareketi" üyesi 4 kişinin adını mal varlıkları dondurulan İhvan üyelerinin listesine ekledi. 

Komitenin Başkanı ve Adalet Bakan Yardımcısı İzzet Hamis'in talimatıyla Mısır Merkez Bankası tarafından ülkedeki bankalara gönderilen yazıda, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve darbe karşıtlığıyla tanınan Devrimci Sosyalist Hareket mensubu Heysem Muhammedeyn ve Hişam Abdurresul, 6 Nisan Hareketi Genel Koordinatörü Amr Ali, Özgürlük ve Adalet için Gençlik Hareketi yöneticilerinden Halid es-Seyyid'in adlarının yer aldığı belirtildi. 

Hamis konuya ilşkin yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak listesinde adları var. Durum incelemeye alınacak. Eğer isimleri İhvan'ı destekleyen ittifak listesinde yer almıyorsa söz konusu karar kaldırılacak" dedi.

Bu arada listeye eski Vakıflar Bakanı Talat Ufeyfi ve Mursi'nin oğlu Ahmed, Selefi eğilimli Vatan Partisi Genel Başkanı İmad Abdulgaffur, Vasat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Mahsub, İstiklal Partisi Genel Başkanı Mecdi Hüseyin (tutuklu), Selefi Cephe'den Halid Said, Hişam Kemal ve Ahmed Mevlana (tutuklu) ve Mursi döneminde İhvan'a ait Kanal 25'te program yapan spor yorumcusu Ala Sadık'ın da isimleri ilave edildi. 

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül'de, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ve taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı. Bu kararın ardından Mısır Merkez Bankası, ilgili kurumlara 14 Kasım'da yolladığı resmi yazısında 115 İhvan liderinin mal varlıklarının tespiti talebinde bulunmuştu. 

AA