Mısır’da Sisi’ye Karşı Sivil  İsyan Çağrısı

Mısır’da Sisi’ye Karşı Sivil İsyan Çağrısı

Msır mahkemesinin Tiran ve Sanafir adalarının Mısır’a ait olduğu hususunda verdiği kararın ve Mısır Ceza Mahkemesinin...

Mısır mahkemesinin Tiran ve Sanafir adalarının Mısır’a ait olduğu hususunda verdiği kararın ve Mısır  Ceza Mahkemesinin ünlü futbolcu Muhammed Ebu Terike’nin İhvan-ı Müslimin’le olan bağlantısından dolayı terör listesine alınması hususundaki kararının ardından sosyal medya kullanıcıları darbeci cumhurbaşkanı Sisi karşıtı sivil isyan başlatılması yönünde çağrı yaptılar.

Çok sayıda gazeteci ve sanatçının da ilgisini çeken bu çağrının ardından çok sayıda ünlü isim Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundular. Ed-Damir Cephesi üyesi Amr Abdu’l Hadi “İsyan hata yapmış olan hükümet ya da cumhurbaşkanına karşı başlatılır. Oysa Sisi bir Siyonist ve ona karşı intifada hareketi başlatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Usame Çavış ise #عصيان_السيسي_فرض hastaghi ile yaptığı paylaşımında Sisi’nin ülkesini ve topraklarını sattığı için bunu hak ettiğini ifade etti.

Sosyal medya kullanıcısı olan Ahmed Ebu Şeyh ise bu isyanın gerekçesini şu ifadelerle açıkladı: “İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoya rağmen, Gazze’nin tünellerini tıkayarak Gazze’nin ilaç ve gıda elde etmesine engel olmalarına rağmen Filistin direnişini suçlamaya devam ettiler!”

Ayrıca yapılan paylaşımlar arasında “isyanın zayıf kişinin en güçlü silahı” olduğu ifade edilirken, çok sayıda paylaşımda da futbolcu Muhammed Ebu Terike hakkındaki kararı kınayan ifadelere yer verildi.

Geçtiğimiz Salı günü Kahire Ceza Mahkemesi, içlerinde Ebu Terike’nin de bulunduğu 1502 kişinin terör listesine alınmasına ve yurt dışı çıkışlarının engellenmesine karar vermişti. Ebu Terike’nin ise şu anda Afrika Kupası Şampiyonası için Gabon’da olduğu biliniyor.

islamianaliz