Mısır'da Sisi karşıtları ortak zeminde buluşamıyor

Mısır'da Sisi karşıtları ortak zeminde buluşamıyor

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ile 6 Nisan Hareketi ortak zeminde buluşamıyor

Mısır'da 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin adaylığına karşı çıkan 2 etkin grup, ortak bir zeminde buluşamıyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanan Mısır'da, seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askerin yönetime müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından, darbeye karşı çıkıp meşruiyeti destekleyen kişi ve siyasi grupların oluşturduğu "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak" ile eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesinde önemli rol oynayan 6 Nisan Hareketi, Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıyor.
Devrim sürecinde birçok grubun birlikte hareket ettiği ülkede, bu dönemde ise Sisi'nin adaylığına karşı çıkan en etkin 2 grup, ortak bir zeminde bir araya gelemiyor.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın yetkililerinden Amr Adil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'ın özgürlüğü için" çizdikleri yolda yürüyeceklerini ifade ederek, "Bizim bu yolda belirlediğimiz kurallar, üsluplar var ve hiçbir grup için bu çizgimizden çıkmayacağız" dedi. Ancak ortak hedef olduğunda başka gruplarla hareket edebileceklerini dile getiren Amr, "Darbe yönetiminin yıkılması ve demokratik işleyişin dönmesi gibi bir ortak hedef olduğunda devrimci güçlerle iletişime geçebiliriz" diye konuştu.
"İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKMIYORUZ"
Bir süre önce faaliyetleri yasaklanan 6 Nisan Hareketi Genel Koordinatörü Amr Ali ise "Mursi taraftarlarıyla" hiçbir şekilde iletişim kurmayı düşünmediklerini söyledi.
Devrik Cumhurbaşkanı "Hüsnü Mübarek'in kalıntıları", Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve askerin yeniden yönetime gelmemesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Ali, bunun için herhangi bir tarafla işbirliğine sıcak bakmadıklarını dile getirdi.
Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto için "Sana karşıyız" adı altında gösteriler düzenlediklerini aktaran Ali, bu gösterilerde "Mursi taraftarları" olmadan da "yeterli çoğunluğu" sağlayabildiklerini savundu.
Mısır'da 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde eski savunma bakanı Sisi ile Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi yarışıyor.