Mısırda Selefiler Laiklerle İşbirliği Yapıyor

Mısırda Selefiler Laiklerle İşbirliği Yapıyor

Londra’da yayın yapan El-Arab Gazetesi’nin haberine göre, Mısırlı Selefi Nur Partisi’ne yakın kaynaklar, partinin önümüzdeki parlamento seçimleri için solcu ve laik çizgideki bazı partilerle temas kurduğunu belirtiyor.

ondra’da yayın yapan El-Arab Gazetesi’nin haberine göre, Mısırlı Selefi Nur Partisi’ne yakın kaynaklar, partinin önümüzdeki parlamento seçimleri için solcu ve laik çizgideki bazı partilerle temas kurduğunu belirtiyor.
Gazete kaynaklarına göre, Radikal sağcı, ılımlı ve solcu partiler arasında gerçekleşen gizli görüşmeler, Mursi’nin devrildiği Temmuz 20013’te ilan edilen yol haritasının son halkasını oluşturan ve ilerleyen dönemde gerçekleşecek olan parlamento seçimlerinde İhvan’ı yarışın dışında bırakmayı hedefliyor.
Mısır’ın en eski liberal partisi olan el Vefd Partisi, Selefi Nur Partisi ile doğrudan görüşmelere giren partilerin başında gelirken,  ünlü işadamı Necip Saviras’ın kuruluşunda yer aldığı Özgürlükçü Mısırlılar Partisi hiçbir koalisyonda yer almayacağını açıkladı. Solcu Topluluk Partisi ise, İslamcı partilerin hiçbiriyle herhangi bir ittifaka gitmeyi reddediyor.
Uzmanlara göre, siyasi partiler arasındaki bu hareketliliğin temel nedeni,  yeni anayasaya göre Cumhurbaşkanı ve hükümetten güvenoyunun çekilmesi ve bütün kararlarının reddedilmesi gibi yetkilere sahip olacak yeni mecliste, İhvan’ın çok sayıda koltuk kazanması korkusudur.
Ülkedeki analistler, Selefi Nur Partisi’nin yeni kurulacak hükümette yer almak istediğini ve bunu,  radikal ideolojisini yani İslami Şeriat’ın tefsiri konusundaki bakış açılarını uygulamaya koyma fırsatı olarak gördüğünü belirtiyor.
evrensel.net