Mısır'da Selefi Nur Partisi İhvan'ın Yerine Oynuyor

Mısır'da Selefi Nur Partisi İhvan'ın Yerine Oynuyor

Mısır'da Selefi Nur Partisi seçimlere giriyor. İhvan'ın siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin oylarına göz diken Nur Partisi, 17 Ekim'de yapılacak meclis seçimleri için kampanyasını İskenderiye'den başlattı

Mısır’da yapılan askeri darbenin öncesinde ve sonrasında cunta yönetimiyle anlaşan Selefi Nur Partisi, 17 Ekimde gerçekleştirilmesi beklenen meclis seçimleri için hazırlıklarını yaparak, seçim kampanyalarını başlattı.

İskenderiye şehrinde bulunan El Amiriyye bölgesinde adaylarını tanıtmak ve onlara destek toplamak amacıyla Nur Partisi büyük bir konvoyla bölgenin sokaklarını gezerek bölgenin halkıyla temas kurmaya çalıştı.

Dört saatten fazla süren yürüyüşte bölgedeki insanlarla konuşarak ihtiyaçlarını ve dertlerini dinleyen partinin adayları, kendilerinin her zaman yoksulların hizmetinde bulunacaklarını söyledi.

Bölgede üç aday gösteren Nur partisinin dini arka planı olan siyasi bir parti olarak Mısır hükümeti tarafından yasaklanan İhvan’ın siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisinin yerini doldurmaya çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak : Dünya Bülteni