Mısır'da Patlama: 1 Polis Öldü

Mısır'da Patlama: 1 Polis Öldü

Kuzey Sina vilayetinin Ariş kentinde önceden yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 polis öldü, 9'u yaralandı. Garbiya vilayetinde ise, iki polise bıçaklı saldırıda bulunuldu.

Kuzey Sina'nın El-Ariş kentine bağlı Hayyu'z Zuhur bölgesinde, kimliği belirlenemeyen kişilerce önceden yola yerleştirilen patlayıcı, ordu güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında infilak etti. Güvenlik güçlerini hedef alan saldırıda, bir polisin öldüğü, 9'unun yaralandığı ifade edildi.

Olay yerine intikal eden ordu ve polis birliklerinin, bölgede geniş çaplı arama çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise emniyet güçleri, olayın yaşandığı uluslararası karayolunu araç trafiğine kapattı. Bölge sakinleri, ana yolun trafiğe kapatılması sonucu, El-Ariş'in diğer yollarında trafik sıkışıklığı yaşandığını belirtti.

Bıçaklı saldırı: 2 polis yaralandı

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Garbiya vilayetinde, kimliği açıklanmayan bir kişinin bıçaklı saldırısında iki polisin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Garbiya'nın Tanta kentinde bankada görevli güvenlik güçlerini hedef alan bıçaklı saldırıda, 2 polis yaralandı.

Saldırganın etkisiz hale getirildiği olayda, polislerin tedavi için hastaneye nakledildiği kaydedildi. Mısır'da, güvenlik güçlerine yönelik bıçaklı saldırı olaylarının sık yaşanmadığı ifade ediliyor.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.