Mısır'da Mursi'nin oğlu Abdullah tutuklandı

Mısır'da Mursi'nin oğlu Abdullah tutuklandı

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah'ın, Beni Süveyf'te tutuklandığı belirtildi

Mısır güvenlik güçleri, Mursi’nin oğlunu tutukladı. Mısır Şark el Avsat haber ajansı ,19 yaşındaki Abdullah’ın Beni Suveyf’te trene binmek üzere iken tutuklandığını duyurdu.
Esrar kullanmakla suçlanan Abdullah ve bir arkadaşı hakkında mahkeme, 2 Temmuz 2014 tarihinde bir yıl hapis cezası vermişti. Gıyaben yargılanan Abdullah’ın, hakkında Kalyubiyye mahkemesi tarafından verilen hapis cezasının uygulanması için tutuklandığı belirtildi.
"MURSİ'YE BASKI İÇİN ESRAR İFTİRASI"

Kahire'nin doğusundaki el-Ubur bölgesinde emniyet güçlerinin 1 Mart'ta kontrol noktasında durdurduğu Mursi'nin küçük oğlu Abdullah ve arkadaşının aracında yapılan aramada sigara şeklinde sarılmış esrar bulunduğu iddia edilmiş, Abdullah ve arkadaşı gözaltına alınmıştı. Başsavcılık, 17 Mart'ta Abdullah ve arkadaşının tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Mahkemede "uyuşturucu kullanma" suçlamasıyla yargılanan Mursi'nin oğlu Abdullah ve arkadaşı, gıyabında bir yıl hapis ve 10 bin cüneyh (yaklaşık bin 500 dolar) para cezasına mahkum edilmişti.
Darbe yönetiminin Mursi’ye baskı yapmak için oğlu Abdullah’ı tutuklamak için böyle bir suçlamada bulunduğu yorumları yapılmıştı.