Mısır'da Müdahale: 5 Şehid

Mısır'da Müdahale: 5 Şehid

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde çıkan olaylarda 5 kişi şehid oldu, 11 kişi de yaralandı.

Mısır'ın birçok kentinde darbe karşıtı gösterilerde çıkan olaylarda birisi gazeteci olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı ve 79 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başkent Kahire'nin doğusundaki Aynu'ş Şems bölgesinde, eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin, cumhurbaşkanlığı adaylığının protesto edildiği gösterilerde meydana gelen şiddet olaylarında 2’si kadın, 5 kişi şehid oldu, 11 kişi yaralandı. Ülke genelinde yapılan gösterilerde ise 79 İhvan üyesi gözaltına alındı.

Açıklamada, ölen 2 kadından birinin gazeteci olduğu ve çatışma sırasında her iki kadının da kafalarından vuruldukları belirtilirken, ülke genelinde Kahire başta olmak üzere, Dimyat, Port Said, Fayyum, Beni Suveyf, Süveyş ve İsmailliye gibi kentlerde meydana gelen şiddet olaylarından ve Aynu’ş Şems bölgesindeki ölümlerden Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakının sorumlu olduğu bildirildi.  

Öte yandan, Sisi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olmak için gösteri yapanların Kahire’nin Tahrir Meydanı'nda ve İskenderiye kentlerinde halka “Şerbet” dağıttığı belirtildi.

 

 

dünyabülteni