Mısır'da İsrail Aleyhine Dava

Mısır'da İsrail Aleyhine Dava

Mısır'da, avukat Hamid Sıddık, İsrail'in, ülkedeki büyükelçiliğinin kapatılması, tüm faaliyetlerinin acilen yasaklanması, var olan merkezlerinin kapatılması ve terörist ülke listesine alınması için "Acil İşler Mahkemesi'nde" dava açtı.

Sıddık, dava dilekçesinde, "Mısır'ın güvenliğini, ülkenin ve halkın birliğini tehdit eden tek şey İsrail'in Mısır topraklarındaki faaliyetleridir. Gerçek teröristler, İsrail'e karşı savaşan ve yaşananlara rağmen kendisini tanımayı reddeden Mısırlıları ve Arapları öldüren İsraillilerdir. Bu da, devletin bütünlüğünü korumak için İsrail devletini terörist devlet olarak tasnif edilmesini zorunlu kılıyor" ifadelerine yer verdi.

Avukat Sıddık, davanın gerekçesinin, "Etiyopya'nın inşa ettiği Nahda barajı ve Sina Yarımadası'nda yaşanan şiddet olayları gibi ülkedeki olumsuzlukların siyonist İsrail'den kaynaklanması olduğunu" ileri sürdü.

Davacı Sıddık, İsrail'e ajanlık yapmakla suçlananların casusluk davalarının herkes tarafından bilindiğini ve bu olayların Mısır'ı tehdit ettiğini bildirdi.

Mısır Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı 2 Şubat'ta, 3'ü Mısırlı, 4'ü istihbarat teşkilatında subay 6 İsrailli olmak üzere 9 kişiden oluşan bir şebekeyi, ülke çıkarlarına aykırı yabancı bir ülke adına casusluk yapmak suçlamasıyla mahkemeye sevk ettiğini duyurmuştu.

Dava başvurusunun mahkeme tarafından kabul edildiğini belirten Sıddık, duruşmanın 25 Mart'ta yapılmasına karar verildiğini ifade etti.

Sıddık, İsrail'in Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması halinde kararın uygulanmasından Mısır Başbakanı ve Ticaret, Yatırım, Turizm ve Tarım bakanlarının sorumlu olacağını savundu.