Mısır'da İhvan Mensubu Haşim Hasan Hapishanede Vefat Etti!

Mısır'da İhvan Mensubu Haşim Hasan Hapishanede Vefat Etti!

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) önde gelen isimlerinden Haşim Hasan'ın tutuklu bulunduğu Kana Hapishanesi’nde hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığ’ından Haşim Hasan'ın vefatıyla ilgili açıklama yapılmazken, Hasan'ın ailesi olayın tıbbî ihmal sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Hasan'ın ailesinden ismini açıklamak istemeyen bir kişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşim Hasan'a "angina pektoris" (göğüs ağrısı) teşhisi konulduğunu ve tedavisi ihmal edildiği için hayatını kaybettiğini söyledi.

Uluslararası Hak ve Özgürlükler İttifakı da Eylül 2013'te Asvan'da yaşanan olaylar kapsamında tutuklanan Hasan'ın tıbbî ihmal sonucu öldüğünü doğruladı.

“Hapishane Yönetimi Hastanede Tedavi Görmesine İzin Vermedi”

İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada: "Hasan'ın pek çok kronik hastalığı vardı. Hapishane yönetimi ise onun hastanede tedavi görmesine izin vermedi." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, bir grup "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" mensubu, ülkenin güneyindeki el-Uksur kentinde Hasan'ın vefatını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Mısır hapishanelerinde 2 yılı aşkın bir sürede 37 darbe karşıtının hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı