Mısır'da idam Karşıtı Kampanya

Mısır'da idam Karşıtı Kampanya

İdam Cezasına Karşı Dünya Günü münasebetiyle yerel ve uluslararası kuruluşlar Mısır'daki idam cezasına karşı kampanya başlattı

İdam Cezasına Karşı Dünya Günü münasebetiyle yerel ve uluslararası kuruluşlar Mısır'daki idam cezasına karşı kampanya başlattı.
Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu, "Bir vatanı idam etmek" adıyla başlatılan, birçok yerel ve uluslararası insan hakları kuruluşunun da destek verdiği kampanya hakkında bir rapor yayımladı.
Raporda, 10 askeri mahkemede görülmüş 44 davada bin 841 kişinin dosyasının idam istemiyle müftülüğe gönderildiği, 757 kişi hakkında müftülükten onay çıktığı ve bu kişilerden 7'sinin idam edildiği belirtildi.
Raporda, Mısır'daki idamların siyasi istikrarın sağlanması için kaldırılması ve sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmalarına son verilmesi çağrısı yapıldı.
Kampanyanın sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar idam cezasının durdurulması için Mısır'a baskı yapmaya davet edildi.
İdam cezası alan kişilerin ailelerine destek verilmesi istenen açıklamada, bugün sosyal medya üzerinden başlayan kampanyaya destek talebinde bulunuldu.