Mısır'da Hamas yasaklandı

Mısır'da Hamas yasaklandı

Filistin Yasama Meclisi Hukuk Heyeti Başkanı Gul, "Mısır yargısının Hamas'a yönelik aldığı bu karar, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı, hukuki kılıf giydirilmiş siyasi bir karardır" dedi.

Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi Hukuk Heyeti Başkanı Ferac el-Gul, Mısır yargısının "Hamas'ın faaliyetlerinin yasaklanması ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" ilişkin aldığı kararı, "hukuki kılıf giydirilmiş, siyasi bir karar" olarak nitelendirdi.

Gul, mecliste düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, "Ne Hamas'ın ne de Filistin halkının Mısır'daki gelişmelerle uzaktan ya da yakından ilgisi yoktur. Mısır yargısının Hamas'a yönelik aldığı bu karar, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı, hukuki kılıf giydirilmiş siyasi bir karardır" dedi. 

Mısır yargısının söz konusu dava sürecinde hiç bir usule riayet etmediğini ve davanın tek taraflı görüldüğünü savunan Gul, Mısır yönetiminin Gazze'deki Filistin halkına karşı tarihi, siyasi ve ahlaki sorumluluğunu taşıması gerektiğini vurguladı. Gul, Mısır'a aldığı "siyasi" kararı gözden geçirmesi ve geri adım atması çağrısında bulundu.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, geçen hafta, Hamas'ın "Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılması"na karar vermişti.