Mısır'da Halk'a Baskı Sürüyor

Mısır'da Halk'a Baskı Sürüyor

Mısır'ın birçok şehrinde düzenlenen gösterilere sert müdahalede bulunuldu, üç kişigözaltına alındı...

Mısır'ın değişik kentlerinde anayasa referandumuna karşı gece düzenlenen gösterilerde polis göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti, 3 kişiyi gözaltına aldı.

İskenderiye, el-Garbiyye, Süveyş, Giza, el-Kalyubiyye, Beni Suveyf, el-Feyyum, el-Minye ve eş-Şarkiyye kentlerinde anayasa referandumunu boykot için düzenlenen gösterilerde, "Askeri yönetim düşsün" ve "Haktan vazgeçmeyeceğiz... Anladınız mı?" sloganları eşliğinde üzerlerinde Mursi'nin fotoğrafları ile Rabia işaretlerinin olduğu afişler taşındı.

Gösterilerde ayrıca askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasına karşı "Yargılama geçersizdir" sloganları atıldı ve referanduma boykot çağrısı yapıldı.

Nil Deltası'ndaki el-Garbiyye ilinde düzenlenen gösteriye de polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti ve 3 kişiyi yanlarında molotofkokteyli bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak ise gözaltına alınanların yanında molotofkokteyli bulunmadığını bildirdi.

İskenderiye kentinde darbe karşıtı sloganlar atılarak düzenlenen gösterilere polisin göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalesine protestocular taşlarla karşılık verdi.

Süveyş ilinde göstericilerin el-Erbain Meydanı'nda ateş yakmaları üzerine polis göstericileri dağıttı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, bugünden başlayarak bir hafta boyunca "Kan referandumunu düşürme" sloganıyla gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.