Mısır'da darbe Karşıtlarına Hapis Cezası

Mısır'da darbe Karşıtlarına Hapis Cezası

Mısır'da, "özel ve kamu kuruluşlarına zarar verdikleri" suçlamasıyla askeri mahkemede yargılanan darbe karşıtı 36 kişi, 5 ile 20 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da, "özel ve kamu kuruluşlarına zarar verdikleri" iddiasıyla askeri mahkemede yargılanan darbe karşıtı 16'sı öğrenci 36 kişinin 5 ile 20 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynaklarından alınan bilgiye göre, 36 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Kahire'nin doğusunda yer alan el-Heykestab bölgesindeki askeri mahkemede görüldü.

Askeri mahkeme, "Elektrik trafosunu kundakladıkları ve kamu kuruluşlarına zarar verdikleri" gerekçesiyle 16'sı öğrenci, 36 sanığa, 5 ile 20 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası verdi.

"Uydurma suçlamalarla" 10 yıl hapis

Sanıklardan birinin babası Hişam Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu hakkında "uydurma suçlamalarla" 10 yıl hapis cezası verildiğini savunarak, "Oğlum, geçen mart ayında gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Sonra o ve diğerleri askeri mahkemede yargılandı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, geçen yıl ekim ayında, "kamu kurumlarının askeri tesis olarak değerlendirilmesini ve bu kurumlara zarar veren sivillerin askeri savcılığa sevk edilmesini" öngören bir yasa çıkarmıştı.

AA