Mısır'da Darbe Destekçilerinden İhvan ile Barış Çağrısı

Mısır'da Darbe Destekçilerinden İhvan ile Barış Çağrısı

Mısır'da son zamanlarda yeni bir devrim girişimi yapılacağı yönünde haberler çıkarken Sisi yanlılarından da Müslüman Kardeşler ve Darbe Yönetimi arasında bir uzlaşma ve barış sağlanması gerektiği yönünde sesler çıkmaya başladı.

Arabi21 haber sitesinde yer alan habere göre; Mısır'da son zamanlarda yeni bir devrim girişimi yapılacağı yönünde haberler çıkarken Sisi yanlılarından da Müslüman Kardeşler ve Darbe Yönetimi arasında bir uzlaşma ve barış sağlanması gerektiği yönünde sesler çıkmaya başladı.
 Önceleri daha çok uluslararası arabulucular veya Mısır'daki tarafsız gruplar tarafından yapılan bu çağrılar son günlerde Sisi yanlısı medya mensupları ve siyasetçilerden de gelmeye başladı.
 Sisi taraftarlarının yanı sıra, ‘Ocak devrimi’ gençlerinden ve Hüsnü Mübarek'in Ulusal Demokratik Partisi üyelerinden de bu yönde yapılan çağrılar dikkat çekiyor.
 Mısır basınında çıkan haberlerde, milletvekillerinin meclise Mübarek rejimi ve Müslüman Kardeşler arasında bir barış teklifi sunulacağı konuşulurken, Liberal Mısır Partisi milletvekili Murtaza Mansur'dan da bu yönde açıklamalar geldi. Mansur Perşembe günü Mısır basınında çıkan açıklamalarında, devrimi gerçekleştiren kesimler tarafından artık bir suç işlenmediği ve bu kesimlerin artık mevcut düzenin bir parçası haline geldikleri belirtildi.
 Ülkenin geleceğini tehlikeye sokabilecek bir kutuplaşma ve ayrışma yaşandığını belirten Mansur, milyonlarca taraftarı olan Ulusal Parti'nin ve Müslüman Kardeşlerin siyaset sahnesinden tamamen silinmesinin mümkün olmadığını ve böyle bir girişimin vahim sonuçlar doğuracağını ifade etti.
 Büyük devrimlerin yaşandığı bütün devletlerde sistemde değişikliklere gidildiğine dikkat çeken Mansur, ulusal bir barış sağlanmaması halinde ülkede istikrar ve gelişme yaşanamayacağını söyledi.
 Mübarek döneminde bakanlık yapan milletvekili Ali Museylihi ise Mısırlılar arasında bölünmeye yol açacak çağrılarda bulunanlara ilişkin caydırıcı kanunlar çıkarılması gerektiğini belirtti.
 Museylihi, siyasi görüşler yüzünden Mısırlılar arasında yaşanan ayrılıkların devletin parçalanmasına yol açacağını belirtti ve uzlaşı sağlanması çağrısında bulundu.
 Mısır meclisinde bağımsız milletvekili olan Heysem Hariri ise, devrimci gençler ve parlemento arasında devrimin yıldönümü olan 25 Ocak'tan önce acilen uzlaşı sağlanması gerektiğini belirtti.
 Eski başkanlık adayı Hamdin Sabbahi ise Mısır'daki tüm taraflar arasında acilen barış sağlanması gerektiğini, ve devam eden bu kriz ortamının ve gerilimin ülke için tehlike arz ettiğini ifade etti.

islami Analiz