Mısır'da cuma gösterileri başladı: 1 Şehid

Mısır'da cuma gösterileri başladı: 1 Şehid

Mısır'da birçok şehirde halk darbe yönetimini ve kötüye giden ekonomiyi protesto etti, gösterilerde polis müdahalesi sonucu bir kadın Şehid, onlarca kişi yaralı

Mısır’ın çeşitli şehirlerinde Cuma namazının ardından askeri yönetimi ve darbeyi protesto eden eylemler başladı. Ülkenin farklı şehirlerindeki olaylara polis müdahalesi esnasında onlarca kişinin yaralandığı, bir kadının ise hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Giza, Minya, Süveyş, İsmaliye ve Eş-Şarkiyye kentlerinde sokaklara dökülen darbe karşıtları, "ekonomik şartları" protesto etti. "Ekmek parçaları" ve "yırtık elbiselerle "ekonomik duruma tepki gösteren göstericiler, darbe sürecinde tutuklananların serbest bırakılmasını istedi.

El Ezher Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen eyleme polis göz yaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti. Giza İstikame Mescidi önünde yapılan protesto gösterilerine polisin müdahale ederek, onlarca kişiyi tutukladığı belirtildi. Beni Suveyf’te geçen hafta tutuklanan 9 kişi için eylem yapan halk ve güvenlik güçleri çatıştı.

Bugün ilk ölüm haberi Kahire’nin güneyinde yer alan Feyyum şehrinden geldi. Güvenlik güçlerinin darbe karşıtı yapılan eylemlere müdahalesi esnasında onlarca kişinin yaralandığı ve bir kadının da hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Göstericiler sık sık "Korkmuyoruz başaracağız", "Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde sloganlar attı.