Mısır ve Suudi Arabistan Tatbikat için Anlaştı

Mısır ve Suudi Arabistan Tatbikat için Anlaştı

Mısır ve Suudi Arabistan, Riyad'da yapılması planlanan ortak tatbikat için komite kurma kararı aldı.

Suudi Arabistan ile Mısır'ın, Körfez ülkelerinin de katılımıyla Suudi Arabistan'da yapılacak ortak askeri tatbikatın görüşülmesi için komite oluşturulmasını kararlaştırdığı bildirildi.
Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz'in, Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle bir araya geldiği ifade edildi. 
Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Yemen'de Husilerin ilerleyişini engellemek üzere Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin konuların ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kahire ile Riyad, Suudi Arabistan topraklarında yapılacak, Körfez ülkelerinin de katılacağı büyük bir ortak askeri tatbikatın görüşülmesi için bir komite oluşturulması konusunda anlaşmaya vardı."  
Açıklamada Sisi'nin, "Mısır, kardeşlerine her zaman destek oldu ve olacak, Arap ülkelerinin haklarını müdafaa edecektir. Körfez ülkelerinde güvenliğin sağlanması Mısır'ın kırmızıçizgisidir ve kendi ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Başta Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı olmak üzere bölgenin güvenliği doğrudan Mısır'ın hayati çıkarlarıyla bağlantılıdır" ifadesine de yer verildi.