Mısır ve Siyonist İşbirliği

Mısır ve Siyonist İşbirliği

Mübarek Ramazan ayının eşiğinde Mısır hükümeti Siyonist rejim ile paralel bir harekette Refah sınır kapısının çalışmasını engelleyerek Gazze halkına baskıların artmasına sebep oldu.

Mübarek Ramazan ayının eşiğinde Mısır hükümeti Siyonist rejim ile paralel bir harekette Refah sınır kapısının çalışmasını engelleyerek Gazze halkına baskıların artmasına sebep oldu.

Filistin haber kaynaklarının bildirdiğine göre siyonist rejimin bögeye uyguladığı ambargo nedeni ile Gazze halkının sorunlarına ilaveten, Mısır hükümeti güvenlik konuları bahane ederek, Ramazan ayın sonuna kadar Refah sınır kapısında, bir çoğu hasta olan Filistinlilerin geçişi için yeni kısıtlamalar getirdi. Bu arada Gazze kuşatmasının kaldırılması için düzenlenen kampanya 50 ülkedeki faaliyetlerinin sonunda bugün yayınladığı bildiride Gazze'de ilaç ve tıbbi malzemelerin kısıtlı olması, Siyonistlerin baskılarının artmasına işaretle, Mısır tarafından Refah sınır kapısının kapatılması ile birlikte yüzlerce hasta Filistinli çocuk, kadın ve yaşlının Mısır tedavi merkezlerine ulaşmalarının engellendiğini ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Filistinli yetkililer Mısır'ın son aylarda Siyonist rejim ile işbirliğinde Refah ve Mısır kuzeyi arasına kazılan tünelleri tahrip ederek, Gazze'ye gıda, ilaç ve yakıtın ulaşmasını engellediğini belirterek, böylece 1 milyon 800 bin Filistinlinin Gazze'deki yaşamının daha da zorlaştığını ifade ettiler.

Gazze'nin dış dünya ile tek bağlantı yolu olan Refah sınır kapısının Ramazan ayı arifesinde Mısır tarafından kapatılması, Gazze halkının en kötü insani ve ekonomik durumda yaşadıkları bir ortamda gerçekleşiyor.

Bu arada Siyonist rejim de uluslar arası toplumun tüm uyarılarına aldırmadan HAMAS eksenli Filistin'in seçilmiş hükümetini devirmek amacı ile 10 yıldan beri Gazze şeridine uyguladığı ambargo ile ilaç,yakıt ve gıda maddelerin bölgeye girişin engelliyor.

Bu şartlarda İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi uluslar arası kurumlar Gazze şeridinde insani facia boyutlarına değinerek, başta BM genel sekreteri olmak üzere uluslar arası yetkililer ve kurumları Filistin'de yüz binlerce insanın hayatını kurtarmaları gerektiğini vurguladı.

Siyonist rejim, Mısır işbirliği ile sınır kapılarını kapatmakla, Gazze halkına baskıları arttırarak, bölgeye gerekli yaşam malzemelerin girişini engelleyip, bölgeye kendi saldırılarını arttırmakla, Gazze'de medeni itaatsizliğin yaşanmasına sebep olacakları hesaplarını yapıyorlar. Fakat halkın işgalcilerin bölgeye sürekli saldırılarına karşı direnişi, bölge halkının bu baskılara boyun eğmeyeceği ve teslim olmayacağını gösteriyor.