Mısır Ordusuna Talimat

Mısır Ordusuna Talimat

Ateş hattından sıcak kareler! Sisi akıllanmıyor: Mısır Ordusuna korkunç talimat

Libya'da Türkiye'nin desteklediği ülkenin batısına hakim ve BM nezdinde tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ile ülkenin doğusunu darbeyle ele geçiren Halife Hafter'a bağlı sözde Libya Ulusal Ordusu (LNA) yıllardır savaşıyor. Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ise LNA'yı destekleyen ülkeler arasında bulunuyor.

Habertürk'ün Reuters'tan aktardığı habere göre; Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi orduya ülke çıkarlarını korumak için yurtiçinde ve yurtdışında operasyon gerçekleştirmeye hazır olması çağrısında bulundu. Mısır'ın batıdaki komşusu Libya ile 1200 km'lik sınırı bulunuyor. Sisi, ülkenin batısındaki askeri bölgedeki Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyaret etti. Sisi, pilotlara ve özel kuvvetler personeline yaptığı konuşmada "Burada, sınırlarımızın içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" dedi.

 

BU ORDU KİMSEYİ TEHDİT ETMİYOR"
 
Sisi, "Bu aklı başında bir ordu; öyle bir ordu ki sadece koruyor, kimseyi tehdit etmiyor... Bu bizim asla değiştirmeyeceğimiz stratejimiz, düşüncemiz ve prensibimiz" dedi.