"Mısır Medyasının Hedefinde Hamas Var"

"Mısır Medyasının Hedefinde Hamas Var"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sâmi Ebu Zuhri, Mısır medyasının Filistin direnişini yıpratma amacıyla ortaya attığı iftiraları yalanladı.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sâmi Ebu Zuhri, Mısır medyasının Filistin direnişini yıpratma amacıyla ortaya attığı iftiraları yalanladı ve Mısır medyasının hedefinde hâlâ Filistin direnişinin bulunduğunu, bu direnişin imajını yıpratabilmek için sürekli yeni yalanlar, yeni iftiralar uydurmaya çalıştığını dile getirdi.
 
Sami Ebu Zuhri, Mısır'da yayın yapan gazetelerden el-Ehram el-Arabi'nin son olarak da Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'yle Müslüman Kardeşler cemaatinin ileri gelenlerinden Mahmud İzzet arasında bir İsrail hastanesinde görüşme gerçekleştirildiği iddiasını ortaya attığını, bu iddianın tamamen saçma ve asılsız olduğunu ve böyle bir şeyin zaten mümkün olmadığını ifade etti.
 
Ebu Zuhri, bugün (19 Aralık Perşembe) Hamas adına yaptığı açıklamada Mısır medyasının böyle tutarsız ve saçma yalanların arkasına sığınarak İslâmî direnişi yıpratmaya çalışmasının tamamen ahlâk dışı ve aşağılık bir tutum olduğunu vurguladı. Ebu Zuhri bu tür yalanlarla İslâmî direnişin imajını yıpratmaktan ve Mısır içindeki siyasi ihtilaflara dayanak oluşturmaktan başka bir amacının olmadığını ifade etti.
 
Normalde Mısır'da askerî cunta öncesinde İsmail Heniyye'nin böyle bir görüşmeyi Mısır'da gerçekleştirmesinin mümkün olduğu ve üstelik gerek Heniyye'nin gerekse Mahmud İzzet'in işgal devleti kontrolündeki bir hastanede böyle bir buluşma gerçekleştirmelerinin en başta kişisel güvenlikleri açısından ciddi risk taşıdığının bilinmesine rağmen böyle bir iddianın yıpratma amacıyla kullanılması Mısır medyasının yürüttüğü antipropaganda faaliyetini tamamen iftiralara dayandırdığını belgeliyor.