Mısır, Kurban Bayramı Dolayısıyla Rafah Kapısı'nı Kapatıyor

Mısır, Kurban Bayramı Dolayısıyla Rafah Kapısı'nı Kapatıyor

Mısır, Kurban Bayramı Dolayısıyla Rafah Kapısı'nı Kapatıyor

Mısır yönetimi, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Rafah Sınır Kapısı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla yarın (3 Ekim Cuma) sabahtan itibaren kapatılacağını duyurdu.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sınırlar ve Kapılar Heyeti Müdürü Mahir Ebu Subha, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rafah Sınır Kapısı'nın beş gün süreyle giriş ve çıkışa kapalı olacağını, bayram tatilinin sona ermesinin ardından önümüzdeki hafta Çarşamba günü yeniden açılacağını söyledi.

Mısır yönetimi, Rafah Sınır Kapısı'nı işgal ordusunun Temmuz aynında Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaştan bu yana yabancı ülke pasaportuna sahip olanlar veya Gazze Şeridi dışında ikamet edenler gibi belirli şartlara sahip olanlar için sınırlı bir şekilde açıyor.

Mısır'daki darbe yönetimi, halkın oylarıyla seçilen meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasından bu yana Gazze Şeridi'ni dünyaya bağlayan tek kapı sayılan Rafah Sınır Kapısı'nı istisnai durumlar hariç genelde kapalı tutuyor.