Mısır İsrail'i Filistin konusunda uyarmış!

Mısır İsrail'i Filistin konusunda uyarmış!

Mısır dışişleri bakanlığı İsrail'in son günlerde Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösterdiğini ve insanları topluca cezalandırmaması yönünde İsrail'i uyardıklarını söyledi

Mısır'dan Filistin'le ilgili olarak dikkat çekici bir çıkış geldi. Darbe yaptıktan sonra Filistin'in insani yardım alabilmesi için en önemli sınır kapılarından biri olan Refah sınır kapısını Filistinlilere kapatan Mısır darbe yönetiminin dışişleri bakanlığı, Filistin'e yönelik düzenlenen saldırılardan dolayı İsrail'i uyardıklarını duyurdu.
İsrail, 12 Haziran'da kaybolan daha sonra da cesetleri bulunan üç Yahudi genç için Filistin'e havadan ve karadan ağır saldırılar düzenliyor. İsrail diğer taraftan yaklaşık 600 Filistinliyi aynı konuyla alakalı olarak gözaltına almıştı. 
Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'da yayınlanan açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in Filistinlileri topluca cezalandıran bu adımlarını durdurmaları konusunda uyardık" ifadelerini kullandı. 
Mısır'da darbe yaptıktan sonra yüzlerce sivili meydanlarda öldüren darbe yönetiminin atadığı Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'den böyle bir adım gelmesi birçok kişi tarafından şaşırtıcı olacak nitelendirildi.