Mısır ile Suudi Arabistan Anlaşması Onaylandı

Mısır ile Suudi Arabistan Anlaşması Onaylandı

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Mısır ile arasında imzalanan anlaşmayı onayladı

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun, Mısır ile imzalanan yeni Deniz Sınırı Anlaşması'nı resmen onayladığı bildirildi.
Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile Mısır arasında 8 Nisan'da imzalanan Deniz Sınırı Anlaşması'yla ilgili daha önce kraliyet fermanı hazırlandığını hatırlatarak, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nun anlaşmayı onayladığını belirtti.
Tureyfi, toplantıda ayrıca Esed rejiminin Halep kentine düzenlediği, aralarında çocuk ve doktorların da bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırıların da şiddetle kınandığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:
"Bu terör eylemi, Suriye rejiminin uluslararası toplumun taleplerine gösterdiği ciddiyetsizliğini, çatışmaların durdurulması anlaşmasını bozduğunu, uluslararası hukuku ve insani ahlak prensiplerini ihlal ettiğini ortaya koymuştur. Rejim, krizin siyasi çözümü için harcanan çabaları boşa çıkarmaya ve kardeş Suriye halkına yapılan insani yardımları engellemeye çalışıyor."
Mısır, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Anlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.
Rusya ve Beşşar Esed rejiminin 21 Nisan'dan beri Halep'te sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. Alınan bilgilere göre,söz konusu hava saldırılarında yaklaşık 200 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.