Mısır Gün'e Bombalarla Uyandı

Mısır Gün'e Bombalarla Uyandı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün 3 farklı yerde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Patlamalarda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 kişinin öldüğü, 51 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bomba yüklü aracın patlaması sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Patlama sonucunda emniyet müdürlüğü binası ve çevresindeki binalarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Daha sonra Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ölü sayısının 4'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 51 olduğu bildirildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, yaralılar için kan bağışı çağrısında bulunuldu.

Öte yandan çok sayıda kişinin patlamanın olduğu bölgeye gelerek ordu ve polis lehine sloganlar attığı belirtildi.

Bir güvenlik kaynağı, saldırıda en az 1 ton patlayıcı kullanıldığını dile getirdi.

İkinci patlama metro istasyonu yakınında

Kahire'nin batısındaki metro istasyonu yakınında meydana gelen patlamada ise ilk belirlemelere göre 1 asker hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin batısında yer alan Giza vilayetinin Ed-Dukki bölgesindeki metro istasyonu yakınında bir bomba infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker öldü, 15 kişi yaralandı. Yaralıların, yakındaki polis hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Mısır makamlarından olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Piramitler bölgesinde el yapımı bomba patladı

Kahire'nin batısındaki piramitler bölgesinde polis merkezi yakınında da el yapımı bir bombanın patladığı bildirildi.