Mısır Dışişleri: Erdoğan Mısır'ı Ziyaret Edebilir !

Mısır Dışişleri: Erdoğan Mısır'ı Ziyaret Edebilir !

Mısır'da yayın yapan "ON-E TV" kanalında, Amr Edib'in programına konuk olan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, iki hafta içinde ikinci kez Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik açıklamalar yaptı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, "Türkiye ile ilişkilerin iki halkın ortak çıkarlarına hizmet edecek seviyeye getirilmesini umduğunu" söyledi.
Mısır'da yayın yapan "ON-E TV" kanalında, ülkenin en popüler sunucularından biri kabul edilen Amr Edib'in programına konuk olan Şukri, iki hafta içinde ikinci kez Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. 
Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusuna ilişkin bir soruya Şüjkri, "Mısır her fırsatta buna açık olduğunu vurguluyor. Kararın Türk hükümeti tarafından verilmesi gerekir." yanıtını verdi. 
Şukri şunları kaydetti:
"Mısır-Türkiye ilişkileri şahsileştirmemelidir. Son dönemde Türkiye tarafından Mısır'a karşı yapılan eleştirilerde bir azalma var. Bu durum ilişkilerin kademeli olarak normalleşmesi için olumlu bir işaret. Türkiye ile ticari ilişkiler ve yatırımlar konusuna özen gösteriyoruz. Milli güvenliğe zarar vermediği sürece ticari ilişkilerin devam etmesinden yanayız."
İki ülke arasında tarihten gelen köklü ilişkiler olduğuna dikkati çeken Şukri, "Biz Türk halkına son derece saygı gösteriyor, Mısır ile Türkiye arasındaki tarihi ve güçlü ilişkilerden dolayı da onur duyuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin, karşılıklı saygı çerçevesinde iki halkın çıkarlarına hizmet edecek seviyeye çıkarılmasını umut ediyoruz." diye konuştu.
Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'ye gitmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ın Mısır'ı ziyaret etmesi ihtimaline ilişkin bir soruya ise Şukri, "Evet pekala olabilir." şeklinde karşılık verdi. 
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin iki hafta içerisinde ikinci kez Türkiye ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunması dikkati çekti.
 Şukri, iki hafta önce de Mısır'ın yarı resmi gazetesi "El-Ahram"a verdiği mülakatta, "Türkiye-Mısır ilişkilerinde halkların kültürel ve tarihi yakınlığı ile siyaseti birbirinden ayırma konusunda hassas davrandıklarını ve buna özen gösterdiklerini" söylemişti.