Mısır Deniz Güçleri Filistinli Bir Balıkçıyı Yaralarken Birini de Tutukladı

Mısır Deniz Güçleri Filistinli Bir Balıkçıyı Yaralarken Birini de Tutukladı

Gazze halkının önemli bir geçim kaynağı olan denizde bir yandan işgalci siyonist askerler onları sıkıştırırken diğer yandan da Mısır deniz güçleri engeline takılıyorlar. Biraz denize açılmaya kalkıştıklarında ya bir taraftan ya da diğer taraftan saldırıya

Gazze halkının önemli bir geçim kaynağı olan denizde bir yandan işgalci siyonist askerler onları sıkıştırırken diğer yandan da Mısır deniz güçleri engeline takılıyorlar. Biraz denize açılmaya kalkıştıklarında ya bir taraftan ya da diğer taraftan saldırıya hedef oluyorlar. Yani Gazzeli balıkçılar denizde balık avlamaya çalıştıklarında bir taraftan siyonist işgal güçleri diğer taraftan da Mısır yönetimine bağlı deniz güçleri onları avlıyor.

Bugün (23 Ocak Cuma) sabah da yine iki Gazzeli balıkçı Mısır'ın deniz güçlerine av oldu. Balıkçılardan biri yapılan saldırıda yaralanırken diğeri Mısırlı denizciler tarafından gözaltına alındı. Mısır hükümeti tarafından verilen bilgide balıkçıların Filistinlilere tahsis edilen alanı aştıkları ve Mısır karasularına girdikleri iddia edildi.

Görgü tanıkları ise balıkçıların Mısır sınırını aşmadıklarını ama sınıra yakın bir bölgede avlandıkları sırada saldırıya uğradıklarını dile getirdiler. Mısır deniz güçleri ise saldırıyı balıkçıların Filistinlilerin bölgesinin dışına çıkmaları sebebiyle yaptıklarını iddia ettiler.

Gerçekleştirilen silahlı saldırıda balıkçılardan birinin karnından yaralandığı, yaralı balıkçının Mısır'ın askeri hastanelerinden birinde tedavi altına alındığı, diğerinin ise Mısırlı deniz askerleri tarafından yakalanıp götürüldüğü ve el-Ariş askerî sorgulama merkezinde sorgulamaya alındığı, balıkçıların teknelerine de askerler tarafından el konduğu haber verildi.

fiem