Mısır Cuntası'nın Şok Hamas Planı

Mısır Cuntası'nın Şok Hamas Planı

Darbeci Mısır yönetimi yetkilileri Mısır'daki olaylardan sorumlu tuttuğu Hamas'ı bitirmeye resmen and içti!

Reuters’ın haberine göre Mısır’daki askeri yönetimin yetkilileri, Mısır içerisinde İhvan-ı Müslimin’i bitirdikten sonra sıranın Hamas’a da geleceğini söylediler.

Reuters’a açıklamalarda bulunan isimlerinin açıklanmasını istemeyen Mısır darbe yönetimi yetkilileri, Hamas’ı bitirme planlarının Hamas’a rakip olan El-Fetih ile işbirliği yapılması ve Gazze içerisinde Hamas karşıtı olan grupların desteklenmesiyle gerçekleştirileceğini ifade ettiler.

“Bir sonraki hedef Gazze” diyen bir yetkili, Mısır’daki yaşanan şiddet ve terör olaylarından sorumlu tuttuğu İhvan-ı Müslimin’i tam olarak ortadan kaldırmak için “sınır bölgesindeki Gazze’deki tehdidin de ortadan kalkması” gerektiğini belirtti.

Mısır istihbaratının Hamas’ı bitirmek için nenden şu anda harekete geçmediği sorusu üzerine ise yetkili, “onların da zamanı gelecek” cevabını verdi.

Reuters’ta yer alan habere göre Mısır darbeci yönetimi, Gazze’de Hamas karşıtı olarak kurulduğunu ilan eden “Gazze Temerrud” hareketini Ocak ayı başında Kahire’de misafir ederek bir dizi koordinasyon faaliyetinde bulunmuş. Bunun üzerinde Gazze’li “isyancılar” 21 Mart tarihinde Hamas’a karşı ayaklanma çağrısında bulunmuşlar.

Gazze’deki Temerrud hareketi, 11 Kasım 2013 tarihinde büyük bir eylem çağrısında bulunmuş fakat söz konusu çağrıya, Gazze halkından herhangi bir destek verilmemişti. O tarihte Gazze’de hayat diğer günlerden farklı olmamıştı. Hamas hükümeti, “Gazze Temerrud” hareketinin Siyonist istihbarat servislerinin bir oyunu olduğunu dile getirmişti.


isra haber