Mısır bu cuma da darbeye karşı ayakta

Mısır bu cuma da darbeye karşı ayakta

Mısır'da birçok şehirde darbe karşıtları insan zinciri oluşturarak protesto gösterisi yaptı

Mısır'da başkent Kahire'nin yanı sıra birçok kentte ülkedeki elektrik kesintileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine başkent Kahire'nin yanı sıra Giza, Şarkiyye, Dekahliye, Garbiyye, Feyyum, Beni Suveyf, Minya, Suveyş kentlerinde insan zincirleri oluşturuldu, gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.
Mısır'da yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulmada başarısız olan mevcut yönetimin düşmesi talebiyle sokaklara çıkan darbe karşıtları, İsrail'in saldırıları altında yaşayan Gazzelileri de unutmadı.
Mısır ordusu, polisi ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine sokaklara çıkan  göstericiler, Filistin ve Mısır bayrakları taşıyarak, sık sık "Yaşadığımız çile ve krize rağmen Gazzeli kardeşlerimizi unutmayacağız", "Defol Sisi, Cumhurbaşkanım Mursi" sloganları attı.
Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Mısır'daki katliamlarda hayatını kaybedenlerin ve hapishanede bulunanların posterlerini taşıyan göstericiler, günlük 10 saati geçen elektrik kesintilerini protesto ederek, cezaevlerindeki tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
Darbe karşıtı "Ulusal İttifak", ülkede yaşanan elektrik krizini protesto etmek ve 30 Ağustos gösterilerinin yıl dönümü için Mısır halkını sokağa çıkmaya çağırmıştı.
Mısır'da yaz mevsiminin başından bu yana özellikle gelir seviyesi düşük kişilerin yaşadığı bölgelerde sık sık elektrik kesintileri oluyor.