Mirzabeyoğlu için binlerce imza

Mirzabeyoğlu için binlerce imza

STK'lar 'Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. Yeniden yargılanma talebi ile toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığı'na ve TBMM'ye gönderilecek

28 Şubat sürecinin mağdurlarından Salih Mirzabeyoğlu 16 yıldır tek kişilik hücrede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekiyor. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanma yolunun açılması için bir araya gelen STK'lar, Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanlığı'na ve TBMM'ye gönderilecek olan imza kampanyasına yoğun ilgi gösterilirken 13 bin 500'den fazla imza atıldı.

Türkiye'nin her yerinden vatandaşların imza attığı kampanyaya internet üzerinden de ulaşılabiliyor.

Zincirler kırılsın, Salih Mirzabeyoğlu serbest bırakılsın sloganı ile harekete geçen STK'lar imza kampanyasının önemini şu sözlerle ifade ediyor:

'Neden Katılmalıyım? 'Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır' ölçüsünü başa alarak, 28 Şubat'ın dik duran insanı Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere, Anadolu'nun yiğitlerine karşı yıllardır sürdürülen zulme, sessiz kalmamak adına, 'Onlar bir vücudun parçaları gibidir' sözünün üzerimize yüklediği sorumlulukla; 28 Şubat hukuksuz hukuku ile cezalandırılmalarının, vicdana, ahlaka ve en başta Müslümanlığa aykırı olduğunu ve zulmü kabul edenlerden olmadığımızı haykırıyoruz.'