Mirzabeyoğlu için bekleyiş sürüyor

Mirzabeyoğlu için bekleyiş sürüyor

Bolu F Tipi Cezaevinde yatan 'Salih Mirzabeyoğlu'nun özgür kalması için cezaevinin önünde kurulan kampta bekleyiş devam ediyor.

Pazartesi günü Bolu F Tipi Cezaevi'ne giden yolun üzerinde 4 çadır kuran 10 kişi, 5 gündür bekleyişlerini sürdürüyor. Kuran ve Salih İzzet Erdiş'in kitaplarını okuyanlar, hava sıcaklığının 37 dereceye ulaşmasına rağmen umutla Mirzabeyoğlu'nun tahliye edilmesi için uğraşan avukatlardan gelecek haberleri bekliyorlar.
Köşe yazarı, gazeteci, sanatçılar, bakan ve milletvekillerinin Salih İzzet Erdiş'in serbest kalması için yaptıkları açıklamaların bulunduğu pankartı cezaevi yolundaki otobüs durağının yanına asanlar, polisin uyarısı üzerine pankartı başka bir yere astılar.
Gaye Fikir Platformu Başkanı Fatma Parmaksız kamp alanını pankartlarla zenginleştirdiklerini söyleyerek, "Pazartesi gününden itibaren Mirzabeyoğlu'na özgürlük kampını başlattık. Burada Kuran okuyoruz, Mirzabeyoğlu'nun eserlerini okuyoruz. Alanımızı da Mirzabeyoğlu'na özgürlük pankartlarıyla zenginleştiriyoruz.
Mirzabeyoğlu'nun özgürlüğüne destek veren insanların bulunduğu bir pankart asıldı. Bu pankart otobüs durağına yakın bir alandaydı. Bize mazeret olarak otobüs durağına yakın bir alana pankart asmanız doğru değil şeklinde bir takım tehditvari ifadelerle bizi rahatsız ettiler. Mirzabeyoğlu'na özgürlük mutabakatına bir müdahale olmasın istiyoruz" dedi.