Mirzabeyoğlu Hakkında Karar Verildi

Mirzabeyoğlu Hakkında Karar Verildi

İBDA/C davasından hükümlüyken tahliye edilen ve hakkında 27 sanıkla birlikte yeniden yargılanma kararı verilen Salih İzzet Erdiş'in 'infazının durdurulması'na karar verildi ..

Star'ın haberine göre; Bakırköy, 3. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan Salih İzzet Erdiş’in, 1999’da Metris Cezaevi’nde ‘’hükümlü veya tutukluların ayaklanması’’ ile ‘’kasten yangın çıkarma’’ suçlarından yargılandığı davada, Yargıtay tarafından onanan 3 yıl 4 aylık hapis cezasının infazının durdurulmasına karar verdi.

Erdiş, 27 sanıkla birlikte yargılandığı Bakırköy 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde “hükümlü veya tutukluların ayaklanması” suçundan 1 yıl 8 ay ve “kasten yangın çıkarma” suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararı, 2012 yılında Yargıtay tarafından onandı.

Ergenekon sanığı konuştu

Erdiş’in avukatları, 1999 yılında Metris Cezaevi’nde İBDA/C tutukluları arasında kalan jandarma istihbarat elemanı Okan İşgör’ün yargılandığı Ergenekon davasındaki ifadesinde istihbarat elemanı olarak görevlendirildiğini, karışıklık yaratmak için cezaevine girdiğini açıkladığı gerekçesiyle müvekkillerinin “yeniden yargılaması” ve “infazının durdurulması” için Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme talebi kabul etti. Ancak Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014 Mayıs ayında heyetinin değişmesi üzerine, mahkeme “yeniden yargılanma” ve “infazın durdurulması” taleplerini reddetti. Salih İzzet Erdiş ve diğer hükümlü avukatları bir üst mahkeme olan Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Mahkeme, sanıkların yeniden yargılanmasına ancak infazlarının devamına karar verdi. Avukatların son olarak Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne infazın durdurulması için yaptığı başvuru kabul edildi.