Mirzabeyoğlu Derhal Tahliye Edilmeli

Mirzabeyoğlu Derhal Tahliye Edilmeli

AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin Mirzabeyoğlu için de tahliye kararı vermesi gerektiğini söyledi.

Metiner'in yaptığı açıklama şöyle;

Anayasa Mahkemesi’nin balyoz davası için verdiği yeniden yargılama kararı Salih Mirzabeyoğlu olarak bilinen Salih İzzet Erdiş için de emsal bir karar niteliğindedir. Mirzabeyoğlu tıpkı balyoz hükümlüleri gibi acilen bırakılmalıdır.

Mirzabeyoğlu 28 Şubat sürecinin baş mağdurlarından biridir. Kendisi bu ülkenin çok önemli bir mütefekkiri, şairi ve filozofudur. Ne yazık ki bir terör örgütü yöneticisi sıfatıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştur. Hakkındaki iddianameyi okuyan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Mirzabeyoğlu siyaseten mahkum edilmiştir. Bu ülkenin bütün hukukçuları baksınlar o iddianameye, orada bir tek somut ve objektif delil olmadığı halde Mirzabeyoğlu’nun dönemin ilahları tarafından kurban olarak seçildiğini göreceklerdir.

Ortada çok ciddi bir hukuk faciası ve öç alma olgusu vardır

Uzun yıllardır özgürlüğünden yoksun bırakılan Mirzabeyoğlu’nun davası da yeniden görülmelidir. İlgili mahkemeler Mirzabeyoğlu için AYM kararını beklemeden gerekli işlemi yapmalıdır. AYM’nin bu kararı emsal kabul edilerek Mirzabeyoğlu’nun da  acilen bırakılması sağlanmalıdır. Aksi takdirde adalet tecelli etmemiş olur.

 

HABER 7