Milli Mutabakat Hükûmeti Geliyor İddiası

Milli Mutabakat Hükûmeti Geliyor İddiası

''Siyasi kulisler kaynıyor; mayıs sonunda Milli Mutabakat Hükûmeti kurulabilir''

Siyasi kulislerin kaynadığını söyleyen Takan, önümüzdeki ayın sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceğinin iddia edildiğini kaydetti. Takan, konuya ilişkin olarak, "Siyasi kulisler kaynıyor; Mayıs ayının sonunda millî mutabakat hükümetinin kurulabileceği iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Takan, söz konusu yazısında AKP kurmaylarının ifadelerini aktararak şöyle dedi:

Bu çizgide ya sarayda liderler zirvesi yapılacak ya da Cumhurbaşkanı tek tek liderlerle bir araya gelerek bu fikrini açıklayacak. Daha sonra uzlaşan partilerin, vereceği üyelerle komisyon kurulacak ve ardından her partinin TBMM'deki temsil oranı kapsamında yeni kabine oluşturulacak. Ayrıca  kabine üyelerinin TBMM'den çıkması için değişiklik yapılacak" diye oldukça iddialı konuşan AKP kurmaylarına rastlıyorum.

ERDOĞAN, 'TÜRKİYE İTTİFAKI' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "2023 Türkiye’sini inşa edecek olan yine milletimizin bizatihi kendisidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın söz konusu ifadeleri dikkat çekerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye İttifakı ile neyi kasetttiğini elbette bilemeyiz. Ama konunun zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Bizim inandığımız Cumhur İttifakı'dır. Bizim amacımız milli bekayı sonuna kadar yaşatmaktır. Cumhur İttifakı'na yönelik sabotajlara fırsat vermemektir" demişti.

Kaynak: Millî Gazete