Milletimiz Türkiye'nin Yönünü Belirleyecek

Milletimiz Türkiye'nin Yönünü Belirleyecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Ankara mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, konuşmasına, "Cumhuriyetimizin başkenti, milli mücadelenin karargahı olan şehri, Hacı Bayram-ı Veli'nin şehri Ankara, sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu meydanı dolduran yüz binleri bağrıma basıyorum, Ankara. Ankara'nın yiğit seğmenleri, kadınları, gençleri, güzel insanları, hepinizi yürekten selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Ankara'nın ilçelerini tek tek sayarak selamlarını ileten Davutoglu, "Bir bütün olarak istiklalimizin kalbi, yüreği Ankara'yı selamlıyorum" dedi.

Davutoğlu, alandakilerin tekbir getirmesi üzerine, "İşte bu tekbirlerle İstiklal Harbimiz başlamıştır. Yolda gelirken arkadaşlar aradılar, biraz önce, 'çok soğuk' dediler. Dedim ki, 'Merak etmeyin, Ankara bizi güneşle karşılar, soğuğun, bulutun üzerinden doğan güneş gibi.' Ankara'dan demokrasi güneşimiz doğdu, şimdi Ankara'dan yeni Türkiye güneşi doğuyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, perşembe günü Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını anımsatan Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimiz bu şehirde doğdu, bu sokaklarda filizlendi, bugünlere geldi. Milli irademizin sesini Ankara'dan yükselten ilk meclise, milletvekillerine, o meclisi oluşturan aziz istiklal kahramanlarına, istiklal yolcularına selam olsun. Daha güçlü, daha aydınlık Türkiye umudu, bu şehirden ülkemizin her yanına yayıldı."

"Birçok şehrimizi gezdik. Son mührü istiklalin başşehri Ankara'dan vuruyoruz" diyen Davutoğlu, "Ankara, 1 Kasım'da mühür vurmaya hazır mısın? İstiklalimizin yüreği Ankara, istikbalimizin yüreği olmaya hazır mısın? İnşallah yarın 'tek başına iş başına' demeye var mısınız" şeklinde sorular yönelttiği alandakilerden 'evet' yanıtı aldı. Davutoğlu bunun üzerine, "Bu ses yarın sandıklardan yükselecek" ifadesini kullandı.

Ankara'nın aynı zamanda kadim medeniyet, kültür ve irfan şehri olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bugün o feyzi, irfanı, o muhabbeti Ankara'nın bütün insanlarında bir ahlak olarak, gönül zenginliği olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ankara'nın, siyasetin merkezi olduğunu, Türkiye siyasetinin nabzının bu şehirde attığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu sebeple bu meydandaki coşku, heyecan Türkiye'nin 81 vilayetinin, 78 milyon insanımızın coşkusunu, heyecanını temsil ediyor. Burada sadece Ankaralılar değil 81 vilayetimizin yüreği var, gönlü var, aşkı var, sevdası var. Selam olsun Ankara'ya. Bu muhabbet erlerine selam olsun. Ankara ilk günden beri hep bizim yanımızda oldu, Sincan hep bizimle beraber oldu. Allah yardımcımız olsun."

"Yarın demokrasi bayramını kutluyoruz"

Vatandaşların, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' şeklinde tezahüratlarına karşılık, "Biz sizinle gurur duyuyoruz. Biz Ankara'nın taşıyla, toprağıyla gurur duyuyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları anlattı:

"Bugün Türkiye'nin geleceği için çok önemli, çok hayati seçimin arifesindeyiz. Bugün arife, Ankara. Yarın demokrasi bayramını kutluyoruz. Demokrasi bayramını beraber kutlamaya var mısınız? İnşallah yarın akşam balkondan tekrar demokrasi şöleni yapacağız. Yarın inşallah milletimiz büyük katılımla sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Bu karar, inanıyorum ki sizlerle 13 yıl boyunca beraber yazdığımız büyük destanın devamı için yepyeni bir ak sayfa olacak. Yeni bir ak sayfa açmaya var mısın?"

"Türkiye'nin her yanını dolaşan tek parti AK Parti oldu"

Başbakan Davutoğlu, son 1 aydır şehir şehir dolaşarak AK Parti'nin hedeflerini, büyük projelerini anlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bütün şehirlerimize gitmek isterdim. 7 Haziran'dan önce 81 vilayetimize gittik. Bu sefer vakit kısıtlıydı. Yine de Türkiye'nin her yanını, doğusu, batısını, kuzeyini, güneyini dolaşan tek parti, AK Parti oldu. Halkıyla her yerde buluşan tek lider biz olduk. Şartları zorlayarak gidebileceğimiz en fazla sayıdaki şehre gittik. Samsun'dan, Erzurum'dan, Manisa'dan, Kahramanmaraş'tan, Kayseri'den, Trabzon'dan, Kocaeli'nden, Van'dan, Şanlıurfa'dan, İzmir'den, Adana'dan, Antalya'dan, Malatya'dan, Diyarbakır'dan ve nihayet Anadolu'daki ilk başkentimizden, Konya'dan sizlere selam getirdim. Diğer partiler meydanları terk etti ama biz bunu yapmadık. Çünkü bizim size anlatacaklarımız var. Sizin gözlerinizin içine bakarak söyleyeceklerimiz var. Çünkü sizin yüreğine hitap edecek kelamımız var. Bizim hep birlikte bozacağımız oyunlar, kuracağımız büyük güçlü ve yeni bir Türkiye var. Biz bu meydanlara sadece oy istemek için gelmeyiz. Biz meydanları terk etmedik."

AA