Millete Değil Notere Gidiyorlar

Millete Değil Notere Gidiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük’te toplu açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter tasdikli istifa taahhüdünü hatırlatarak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Şimdi onlar kaçıyorlar. Dosyalar açıklandıkça bakıyorsunuz, imamları ile beraber kaçıyorlar. Madem suçunuz yok, niye kaçıyorsunuz? Niye? Çünkü Pensilvanya'daki 1999'da öyle kaçtı. Davet ettim, gelmedi. Siyasete sonuna kadar saygımız var ama ihanete asla tahammülümüz yok" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
- Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün açılışı yapılacak tüm eserlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 12 yıllık hizmet süresinde sadece Karabük'e 4 kattirilyon yatırım yapıldı. Bu yatırımların ülkemize kazandırılmasını sağlayan ve çalışmalarda görev alan herkese teşekkür ediyorum. FİLYOS Projesini unutmuş değiliz adım adım takip ediyorum. Bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyız. Bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü. 24 Nisan'da dünyanın birçok yerinden gelen liderleri ağırlayacağız törenler yapılacak. Bizim gençliğimiz şafakta sabah namazından sonra yürüyüş yapacak sizleri Çanakkale'ye davet ediyorum. Karabüklü tüm kardeşlerimin dedeleri Çanakkale'de 42. Alay var daha önce Balkan Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki başarılarından dolayı gazi ünvanı almıştır bu alayın önemli bölümü Karabük ve çevresinden gelenlerden oluşuyor. Savaş sonunda yedi sekiz kişi kalmıştı. Bu gazi alayın kahraman askerlerin torunları olan Karabük'e bir kez daha saygılarımı sunuyorum.
Treni raydan çıkarmaya çalışanlar var
- Kendilerini güya aydın sanan birileri mandaya razı olmuşken bizim dedelerimiz yedi düvele meydan okumaktan çekinmediler. Analarımız gir evladım ya gazi ol ya şehit dediler biz böyle bir neslin evladıyız.
Kardeşlerim dün olduğu gibi bugünde ülkesine güvenmeyen sırtını dönenler olduğunu görüyoruz. Treni raydan çıkarmaya çalışanlar var. Aradan geçen 100 yıla rağmen Çanakkaleyi anlamamış olanlar var. Ben 42. Alayın torunları olarak bu gerçekleri gördüğünüze inanıyorum. Türkiye'nin kazanımlarına saldırıyorlar kimi çatışma ile kimi ise devletin içine sızarak aynı gayeye hizmet ediyor. Amaç aynı Türkiye'yi yeniden istikrarsızlık içine sokmak istiyorlar. Muhaleftte buna çanak tutuyor. Dünyanın neresinde söz söylense bu iki yapı ve muhalefet destek oluyor. Hatta mektup yazıp Türkiye'yi şikayet ediyor. Neymiş Türkiye'de özgürlük yokmuş el insaf. Sırf cumhurbaşkanılığı karşıtlığı adına bu koronun içinde yer almak ne demek ya. Altını delmeye çalıştıkları bu gemide birlikte yaşamıyor muyuz. Siyaset başka şey ihanet başka şey, demokrasi başka şey ülkeyi bölmek başka şey. Dosyalar açıklandıkça imamları ile birlikte kaçıyorlar madem suçunuz yok neden kaçıyorsunuz? Pensilvanya'daki öyle kaçmıştı. Davet ettim gelmedi. Siyasete sonuna kadar ama ihanete asla tahammülümüz yok.
Çözüm süreci
- Çözüm sürecini başlatan ve bu noktaya kadar getiren bu kardeşinizdi. Ben çözüm sürecinin yanında arkasında hepsinden öte içindeyim. Elinde silah olanlar eğer samimi ise IRA gibi silahlarını betona gömsünler. 7 Haziran seçimine giderken ellerindeki silahlarla halkı tehdit ederek meclise girmek demokrasi değildir. Milleti aldatmak isteyenler varsa elbette bunu söyleyeceğim. Bunu milletimin birlik ve beraberliği için söylüyorum.
Millete değil notere gidiyorlar
- Bunlar bir şey üretemeyince Cumhurbaşkanına laf söylüyorlar ben milletimle birlikteyim ama bunların kiminle olduğunu gayet iyi biliyorum. Şunu görmemiz lazım buradan himmet diye topladıkları parayıı Türkiye karşıtlığı yapan lobilere verenleri tabiki ifşa edeceğiz. Bu can bu tende kaldıkça mücadele edeceğim. Türkiye'yi 2023 hedeflerine uaştıracak projelerin hepsinde yanlarında olacağım olmaya devam edeceğim. Bu bir parti yanında olmak değil. Buralarda bir eksiklik gördüğümde gerekli uyarıyı yapmak hakkım ve vazifem ben cumhurbaşkanlığı seçiminde bir söz verdim Ankara'da yatmayacağım dedim il il dolaşacağım dedim. Bu millete çok çileler çektirdiler biz gelirken dört temel taş üstünde Türkiye'yi yükselteceğimizi söyledik. Eğitim, adalet, emniyet ve sağlık. Eğitimde ciddi sıkıntılar vardı.Kardeşlerim kota koydular kat sayı getirdiler. Hamd olsun bu prangalar atıldı. Özgür Türkiye budur işte. SAdece kendilerinin çizdiği bir çerçevede hareket edersen özgürlük ama bunun dışındakileri görmek yok. Hep şunu söyledik başıaçık başörtülü ile hepsi bizim kardeşimiz. 10 Ağustos 2014 eski Türkiye'nin geride kalışının miladıdır. Yeni Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sistemi ertelenemez bir hale gelmiştir. Bu ülke kendisini beş sente muhtaç edenleri unutmadı. Biz emekli maaşlarını 1100 lira olduğu bir züeye getirdik Türkiye güçlendikçe bundan emekliler paylarını alacaktır. Birileri meseleyi yanlış anlamış ben proje geliştirin diyorum bunlar palavraya sarılıyor ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Siyasette sözünüzün değer, itibarınız kadardır. Ben başkanlık sistemi dediğimde diktatörlük diyorlar. Geçtiğimiz 12 yılda bütün seçimlerde kafalrını duvara vurdular öğrenemediler ama öğrenecekler. Türkiye darbe dönemlerini artık geride bıraktı.
- Güçlü bir başkan ve bir meclisle daha etkili sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Yapmamız gereken 7 Haziran'!da 400 milletvekili ile yeni anayasa hedefimize ulaşmak kalmaz 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşmış oluruz.

AA