Millet İttifakı'nda Barış Pınarı Harekatı Çatlağı

Millet İttifakı'nda Barış Pınarı Harekatı Çatlağı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Resme baktım, Afrin'e. İdlib'e çok iyi hizmetler gidiyor" sözlerine tepki gösterdi.

Millet İttifakı ortaklarından HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun "Resme baktım, Afrin'e, İdlib'e çok iyi hizmetler gidiyor" dediğini belirten Buldan, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu hangi resme baktınız? ÖSO denen barbar, tecavüz ordusunun Afrin'de yaptığı talanın resmini gördünüz mü? Ya da Kürt halkı Afrin'de yaşadığı topraklardan sürüldü bu resmi gördünüz mü? Sayın Kılıçdaroğlu, zeytinliklerine varıncaya kadar halka ait ne varsa bir bir talan edildi. Bu resmi gördünüz mü? Kürtçe tabelalar tek tek indirildi. Kuzey Suriye'de Kürtlerin ve Alevilerin varlığına saldıran DAİŞ karanlığı kendine güvenli bölge kurduğu İdlib'den tüm bu coğrafyayı tehdit ederken siz kalkıp İdlib'e hangi hizmetin götürüldüğünden söz ediyorsunuz. ÖSO'nun yıktığı Afrin'i, IŞİD'in karargah yaptığı İdlib'i hizmetle savunmak CHP'nin kendi laiklik ilkesine bile terstir. CHP tabanının bu gerçeği görmesi, yüzleşmesi ve yönetimden hesap sorması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu'na da gerçekleri görmesi gerektiğini mutlaka hatırlatıyorum."