Milano'da Teröre(!) karşı 'Je Suis Gaza'

Milano'da Teröre(!) karşı 'Je Suis Gaza'

İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen terör karşıtı eyleme katılan Müslümanlar, taşıdıkları 'Ben Gazze'yim' pankartlarıyla İsrail terörüne dikkat çekti.

Ülkenin en büyük kentlerinden Milano kentinde bulunan ünlü Duomo Katedrali meydanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra terörü protestoya Müslümanlar da katıldı.

 

Paris'te hayatlarını kaybedenler için düzenlenen mitingde ''je Suis Carlie'' (Ben Charlie'yim) pankartları açılırken, mitinge katılan Müslümanlar da ''Je Suis Gaza''(Ben Gazze'yim) pankartları taşıdı.

 

Manifestoya katılan İslam Cemaati Toplumu Başkanı Abdul Hamadi Shaari kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ''İtalya'da bulunan Müslümanlar yabancı değil. Onlar da bu toplumun  bir parçası. Biz dahi yapılan bazı eylemleri kınıyoruz. Ancak yapılanların İslam ile alakalı gösterilerek tüm Müslümanların sorumlu tutulmasından rahatsızız." ifadelerini kulandı.

 

Eyleme katılan Müslümanlar da ''Je Suis Gaza''(Ben Gazze'yim) pankartlarını taşıyarak  gösteriye gelenlere Filistin'de her gün yaşanan terörü hatırlattılar.  

İLKHA