Mihraç Ural: Bir Etnik Temizlikçi

Banyas’ta çoluklu-çocuklu 150 sivil insanı öldürmekle suçlanan ve Reyhanlı katliamının da sorumluları arasında sayılan Şebbiha komutanı Mihraç Ural öldürülmüş.

Ahrar-ı Şam İslami Hareketi’nin Lazkiye’deki kaynaklarına dayanan bir haber bu.

Hareketin sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye’de rejim güçlerinin oldukça hareketli olduğunu ve bir süredir devam eden keşifler neticesinde bugün (evvelki gün) rejime ait bir askeri araç konvoyunu hedef aldıklarını anlatıp şunları söylemiş: “Peygamber Yunus Tepesi’nden geçen rejim konvoyunu toplarla vurduk. Bir süre sonra ambulanslar bölgeye geldi. 2 saat sonra Lazkiye merkezdeki kaynaklarımızın bize bildirdiğine göre bazı rejim ve Rus subayları ile Ali Keyyali yani Mihraç Ural da bu saldırıda öldü.”

***

Haberi yalanlayanlar da var.

Doğrusunu Allah bilir.

Bu haber münasebetiyle Mihraç Ural’ın Bayırbucak/Türkmendağı ile alâkalı Tweet’leri yeniden gündeme geldi.

Bir Tweet’i aynen şöyle:

“Sabah herşey bitmiş olacak Türkmendağı türküleri yakılsın artık 500 yıllık gasp sona erdi; Mercidabık 1516’nın haklı rövanşı”

***

Mecidabık Muharebesi, Osmanlı ile Memlük devletleri arasında geçen bir muharebe idi.

Kıpçak Türklerinin kurduğu Memlük devleti o dönemde Çerkeslerin kontrolündeydi.

Memlük ordusunda hiç şüphesiz Araplar da vardı, ama Arapların ekseriyetinin Memlüklere karşı Osmanlı’yı desteklediği bilinir.

Hatta, Filistin kökenli Suriyeli yazar Eymen Halid “Mercidabık savaşıyla Araplar Memlük zulmünden kurtuldu. Yeni bir Mercidabık’a ihtiyaç var ve kimsenin şüphesi olmasın ki Arap halkı bu sefer de Türklerin yanında yer alacaktır” der.

Neyse… Osmanlılar Bayırbucak’ı bir “Arap devleti”nden almadılar yani.

Öyle olduğunu farz etsek bile Esed / Hamaney / Putin ordusunun Türkmendağı harekâtı onun rövanşı olamaz, çünkü Osmanlı oradan çekileli 99 sene oluyor.

99 senedir “Arap devleti” hüküm sürüyor o topraklarda.

***

Demek ki Mihraç Ural, Osmanlı-Memlük savaşını değil de, o savaştan sonra ‘Arapların topraklarına Türkmenlerin yerleştirilmesi’ni kast etti.

“Rövanş”tan kastı ise Türkmenlerin o topraklardan sürülmesi.

Hülasa; Mihraç Ural’ın o Tweet’i bir ‘etnik temizlik’ iradesini yansıtıyor.

Yakışır.

Bu yazı toplam 890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar