MHP'nin Genel Görüşme Talebi Kabul Edilmedi

MHP'nin Genel Görüşme Talebi Kabul Edilmedi

MHP'nin, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu ile ilgili Genel Görüşme talebini içeren grup önerisi kabul edilmedi.

MHP'nin, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun taşınmasıyla ilgili Genel Görüşme Önergesi'nin görüşülmesini içeren grup önerisi kabul edilmedi. 

MHP, TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine önerisini Genel Kurul'a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun 94 yıl sonra IŞİD'e terk edildiğini ileri sürdü.

Korkmaz, "Başta Erdoğan, onun genel sekreteri Davutoğlu, kahraman TSK'nin içinde başka paşa kalmamış gibi Genelkurmay Başkanı yapılan kendine özel paşa....Ülke bekası açısından adeta Bermuda Şeytan Üçgeni... Bırakın bölgede oyun kurmayı, oyunda küresel ve bölgesel güçlerin en acısı da besleyip büyüttüğü, sonra da iş tuttuğu terör örgütünden yediği dayak neticesinde, oyun kuruculuktan mezar nakliyeciliğine soyunmuş, kimseler görmeden, gecenin karanlığında ecdat yadigarı Süleyman Şah Türbesi'ni IŞİD'e terk ederek izne dönmüştür. Göz göre göre vatan toprağı kaybedilmiştir. Bunun adı ricattır. Bulduğunuz çözüm, kutsal emanetleri alıp gizlice sıvışmak oldu. Ey AKP, 'erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır' mı diyorsunuz? Vatana ihanet daha nasıl olur? Bu hesap sorulduğunda üç kafadar artık gezici mezar nakliyecilik şirketi mi kurar, yoksa strateji enstitüsü kurup stratejik derinlik masalları mı anlatır, onu bilemem ama bu hesabı tarih önünde vereceksiniz" diye konuştu.