MHP'li Vekil AKP'lileri Cahiliye Araplarına Benzetti

MHP'li Vekil AKP'lileri Cahiliye Araplarına Benzetti

MHP’li Seyfettin Yılmaz'dan AK Parti'ye çok ağır hakaret: “AK Parti, kızlarını diri diri gömenlerin zihniyetini temsil ediyor”...

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, UNICEF’in yayımladığı Şiddeti İzleme ve Göstergeleri Kılavuzu isimli kitaptaki verilerin Türkiye’deki kadına yönelik şiddeti yeniden gözler önüne serdiğini belirterek, “Kadın erkek eşitliğini fıtrata ters bulan, kadına şiddet olaylarının abartıldığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakamları neye aykırı bulacak?” diye sordu. 

UNICEF’in raporundaki verilere göre, yüzde 37 oranıyla en çok 18 yaş altı kız çocuklarının şiddete maruz kaldığı bilgisini veren Yılmaz, eşinden şiddet gören kadınların oranının da yüzde 26 olduğunu söyledi. 

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin resmi kayıtlara göre son 7 yılda yüzde 1400 arttığını dile getiren Yılmaz, “2011 yılında kadınlara yönelik şiddet olaylarının, muhalefetin ve medyanın istismarıyla artıyormuş gibi gösterildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014’te de kadın ile erkeği eşit konuma getiremezseniz, o fıtrata terstir diyor. Görünen o ki rakamlar bu kadar barizken bile zihniyet hiç değişmiyor. Bu zihniyet cahiliye döneminde kızlarını diri diri toprağa gömenlerin zihniyetidir.” diye konuştu.

MHP’li Yılmaz şöyle devam etti: 

“AKP’nin kadını yok sayan, aşağılayan, hakaret eden söylemlerini, kadını ikinci sınıf vatandaş gibi gören zihniyetini kabul etmemiz mümkün değil. 2011’de 121, 2012’de 139, 2013’te 228 kadınımız gördükleri şiddet yüzünden hayatlarını kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanı bu büyük ayıbın önüne geçilmesi için acil tedbirlerden bahsedeceği, şiddeti lanetleyeceği yerde, kürsülerden fıtrattan, eşitlikten dem vuruyor. Milletimizin teveccühüyle 2015’te iktidara geldiğimizde, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ivedilikle harekete geçeceğiz.”