MHP'li Semih Yalçın'dan koalisyon açıklaması

MHP'li Semih Yalçın'dan koalisyon açıklaması

7 günde koalisyon hükümeti kurulur mu?" sorusuna MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Çıkmaması için bir sebep yok,


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Habertürk TV'de katıldığı programda koalisyona ilişkin konuştu.   AKP ile bir koalisyonun mümkün olduğunu dile getiren Yalçın konuşmasından şunları dile getirdi:
MHP SEÇİMDE NE DİYECEK?
Dünden itibaren iktidar partisi düşünmeli. Söyleyeceğimiz çok geniş bir argümanımız var. Ama iktidar partisinin söyleyecek sözü kalmadı. Ülkeyi bilerek erken seçime götürüyorlar. Bir tek görüşmeyi CHP ile yaptılar. Bu bir koalisyon çalışması değil. Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi pazartesi günü olur gibi görünüyor. Davutoğlu koalisyon için geliyorsa, şartlarımızı tekrarlarız.
Sayın Cumhurbaşkanı HDP'ye saldırarak oy tedarikçiliğine gitti. Sonra çözüm süreci bitti dedi, şimdi de çözüm süreci buzdolabında diyor.
Süreç bizim dediğimiz noktaya gelmezse, fikir ayrılığımız sürer.
ERKEN SEÇİM YARAR GETİRMEZ
Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı istiyor diye MHP'ye gelecekseniz gelmeyin dedi. Söylenen ile uygulanan farklılık arz ediyor. 
MHP-AKP arasında 30 gün sürecek görüşmelere gerek yok , o gün belli olur. Biz ilkelerimizi ortaya koyarız. Biz bakış açımızı çok açık söylüyoruz. Biz azınlık hükümetine destek vermeyiz dedik.  Ahmet Bey kendi balkon konuşmalarını dinlememiş herhalde. Orada ilk erken seçim konusunu açan oydu. Genel Başkanımız erken seçimin yarar getirmeyeceği kanaatinde. Güvenlik nasıl sağlanacak, taşımalı sistem dendi, bu bir komedi. AKP; bize azınlık hükümeti, erken seçim koalisyonu derse kesinlikle olumlu yanıt alamaz. 
Seçim kararını Cumhurbaşkanı verirse, MHP kabineye bakan vermez. Biz bu konularda çok net ve açığız.
7 GÜNDE BİR KOALİSYON ÇIKAR MI?
Çıkmaması için bir sebep yok, çıkar. Karşılıklı söylemlerin kabulÜ çok önemlidir. Top Davutoğlu'nda. Gerçekten koalisyon kurmak istiyorlar mı? Yoksa sadece MHP'ye gitmek için mi gidecekler. Bütün bunları göreceğiz. Koalisyonu istemeyen siyasi iktidardır. Bu dün ortaya çıktı. Erken seçim talebi MHP tabanında çok az.