MHP'li Başkanı: Tabanda, Ak Parti'yle İttifak Yok

MHP'li Başkanı: Tabanda, Ak Parti'yle İttifak Yok

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı bir canlı yayın programında partisinin AK Parti ile yaptığı ittifakı eleştirdi. Ergün, "İttifak yukarıda var da tabanda yok" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı bir canlı yayın programında partisinin AK Parti ile yaptığı ittifakı eleştirdi.  Ergün, "İttifak yukarıda var da tabanda yok" dedi.

Kamuoyunda 'ittifak teklifi' olarak bilinen yasa teklifi, televizyon yayınının olmadığı pazartesi günü (12 Mart 2018) geceyarısı TBMM Genel Kurulu'na getirildi. 19 saat 42 dakika süren mesainin ardından 26 maddelik yasa teklifi Meclis'ten geçti. Böylece AKP ile MHP'nin tekliften önce vardığı mutabakat için yasal zemin hazırlanmış oldu. 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde iki partinin ittifak yapması kesinleşti.

“Nasıl ittifak bu?"

Gazete Baykuş’tan Murat Türk’ün haberine göre; Ergün “Seçim öncesi son seneye girdik” dedi ve açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çok açıkça söylüyorum. Tüm kapılar kapanmaya başlandı. Tamamen engellemeye başladılar. İttifak yukarıda var da tabanda yok. Manisa’da o yönde bir intiba göremiyorum, siyasi olarak. Başbakan Yıldırım, ‘Manisa’nın anahtarını istiyorum’ dedi. Nasıl ittifak bu!"