MHP'li Başkandan İslam Alimlerine Hakaret

MHP'li Başkandan İslam Alimlerine Hakaret

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İslam âlimlerine ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

PKK olaylarının tırmanmasının ardından Adana’da düzenlenen bir yürüyüşte konuşan MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İslam alimleri ve din büyüklerinden Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'ya ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Konuşmasında din görevlilerini AK Parti kuklası olarak gösteren Sözlü’nün şu ifadeleri kullandığı ileri sürüldü:

"Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür."

Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'ya işbirlikçi yakıştırmasını yapan Sözlü’nün daha sonra "Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun. " diyerek alimlere hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Öte yandan gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sözlü, “Bu iddialarda bulunanlar Cumhuriyet düşmanları olunca, benim için onlarla karşı karşıya gelmek olumlu bir sonuç.” diyerek iddiaları yalanlamaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Sözlü, “Bir de benim din alimlerine hakaret ettiğimi öne sürüyorlar. Diyanet Sendikası Genel Başkanı beni eleştiriyor. İhanet şebekesinden alim çıkmaz. Riyakarlık da benim kitabımda yazmaz. Sütçü İmam, Mehmet Akif gibi alimler, Milli Mücadele’den, Atatürk’ten yanadır. Cumhuriyetten yana olmayanların suçlamalarını dikkate almam.” ifadelerini kullandıktan sonra “Ben, onların en üst makamlarında bulunanlardan korkmuyorum ki onlardan çekineyim.” İfadelerini kullanması ise manidar bulundu. (İLKHA)